img

Waar bent u naar op zoek?

Het regelen van hulp voor een ander
Het regelen van hulp voor een ander

Uitleg Zo-Dichtbij

In de kern zet Zo-Dichtbij in op kwaliteit van leven. Dat begint bij goede preventie en vitaliteit, maar strekt zich uit naar sociale inclusie, een veilige woning en mobiliteit.Een veelgehoorde klacht is dat er voldoende aanbod is, maar dat de informatie niet of slecht vindbaar is. Zeker voor mensen die niet digitaal vaardig zijn of de taal niet echt machtig. Men ziet letterlijk door de bomen het bos niet meer.

Via het concept Zo-Dichtbij krijgt men:

  • Toegang tot een persoonlijke digitale kluis, waarin op basis van vraagverheldering een overzicht ontstaat van de individuele behoeftes. De gegevens in deze kluis worden alleen met toestemming gedeeld met derden (zoals hulpverleners of het ziekenhuis).
  • Op basis van de vraagverheldering en een zoekvraag specifieke adviezen voor producten en diensten op pantoffelafstand.

Door middel van vraagverheldering (zelfcheck) wordt duidelijk waar persoonlijke behoeftes liggen. Hierdoor kunnen mantelzorgers, maar ook hulpverleners het gesprek aangaan met de hulpvrager over onderwerpen die ertoe doen. Een volgende stap is dat samen beslist kan worden welke beschikbare oplossing het beste past bij de specifieke situatie.

Voor digitaal vaardigen is Zo-Dichtbij zonder handleiding te gebruiken. Ons streven is echter dat door de inzet van de mantelzorger/buddy en met behulp van de wegwijzer ook verminderd zelfredzamen meer grip op hun eigen leven krijgen. Zij het met een extra duwtje in de rug.

Meer weten over de achtergrond van Zo-Dichtbij? Gebruik onderstaande knop

Verhaal Zo-Dichtbij